3 vanliga myter om pooler

Överflödig lyx, klor i mängder och tusentals timmar i underhåll – i dag skaffar allt fler egna pooler och upptäcker att tiden då en pool var ouppnåelig lyx är förbi. Här slår Visbypool hål på tre vanliga pool-myter.

 

1. ”Det är dyrt att bygga pool”


I dag finns det en mängd olika pooler i olika storlekar, färger och prisklasser. Du kan få en ”slit-och-slängvariant” för bara ett par tusenlappar – men vi på Visbypool vet att en högkvalitativ och handbyggd pool är en bättre investering i längden. Genom att köpa en glasfiberpool behöver du inte oroa dig för rost, du får en lättmonterad och lättinstallerad pool kostnadsfritt hemfraktad till din tomt och du kan vara säker på att din familj kan simma lungt i poolen i upp till åttio år framöver.

Här ser du alla Visbypools poolmodeller och vad de kostar

 

2. ”Att ha en pool tar bara massa tid”

En bygga en pool kan jämföras med att bygga vilken byggnadskonstruktion som helst; den kräver löpande underhåll och skötsel. Det är dock en myt att det är mycket jobb att ha en pool; förmodligen har den hållit i sig sedan förr i tiden, då man använde patronfilter för att rena vattnet. Nu används betydligt mer effektiva metoder, vilket kräver mindre arbete för ägaren. Det enda som är viktigt att tänka på är att vattenvärdena bör kontrolleras med jämna mellanrum och att man faktiskt behöver avsätta ett par timmar för vårstart och vinterstängning två gånger om året, om man har en utomhuspool.

 

3. ”Går poolen sönder är det kört”

En genomsnittlig pool håller i drygt trettio år, men beroende på material, installation och förstås skötsel kan den hålla betydligt längre än så. Om du väljer att köpa en glasfiberpool är det ovanligt med skador såsom sprickor i poolen, men skulle olyckan vara framme kan de snabbt lagas och förlänga hållbarheten ytterligare.