Tillfällen då en pool ovan mark är en bra idé

Att skaffa pool är en investering som inte bara kommer att ge många lekfulla bad framöver; statistiken visar även att poolägare i snitt höjer värdet på sina bostäder med nio procent. 

Oavsett om du bor i ett charmigt radhus eller i en stor gård på landet kan du skaffa en pool från Visbypool – våra glasfiberpooler går nämligen att montera antingen nedgrävda eller ovan marken.

En pool som monteras ovan mark passar bra om trädgårdens markunderlag på något sätt försvårar nedgrävning av en pool.


Här är tre vanliga exempel – känner du igen dig?

 

1. Den klippiga trädgården

Står ditt drömhus på ett berg eller annat klippigt underlag? Det hårda underlaget gör det förstås svårt att gräva ner en pool, därför passar en pool som placeras ovanför marken perfekt. Ta en titt på Visbypoolen och Toftapoolen och se vilken storlek som hade passat bäst hos dig. 

2. Den våta trädgården

Flertalet växter älskar förstås en mjuk, blöt mark, men att återställa trädgården efter att ha grävt ner en pool i ett sådant underlag kan ta lång tid. Genom att montera din pool ovan mark slipper du ingreppet på trädgården och kan dessutom ta ditt första dopp nästintill direkt.

3. Den lilla trädgården

Om du exempelvis bor i ett radhusområde är sannolikheten stor att nedgrävda rör eller andra ledningar sträcker sig genom din trädgård. En pool som monterats ovan mark gör poolköpet billigare.

Vilken pool hade passat hos dig? Här ser du hela sortimentet