Att bygga pool

Det finns mycket att tänka på när du anlägger din pool – och förutsättningarna varierar beroende på var du bor och hur du bygger. Här kommer några frågor som vi på Visbypool ofta får och våra svar på dem.

Vill du komma i kontakt med oss direkt Klicka här 

1. ”Hur gör jag med förarbetet?”

Det är en klurig fråga att svara på i och med att markförhållandena varierar beroende på var i Sverige våra kunder bor. Vi brukar råda våra kunder att ta kontakt med sin lokala grävfirma som ofta har bra koll på marken i området. Man kan ofta klara sig med att singla padda och avsluta med markfrigolit om man har berg under den tänkta poolen, men om man känner sig osäker på underlaget är det en bra idé att gjuta en betongplatta. Vi är av den bestämda uppfattningen att markförhållandena är a och o för en pool som ska hålla i många år framöver.

 

2. ”Hur monterar jag en glasfiberpool?”

Viktigt att tänka på är att Visbypools glasfiberpooler inte är självbärande utan behöver stöd av en bärande konstruktion, både lodrätt och vågrätt runtom poolen. Glöm inte att även trappa, sittplatser och sidor behöver stöttning. Vid leverans gör Visbypool en bedömning av garanti, om privatperson eller företag byggt den bärande konstruktionen själv.

 

3. ”Ska jag tänka på något särskilt när jag köper poolutrustning?”

Tänk på att det kan uppstå förändringar i exempelvis flöde eller cirkulation när man väljer bort eller lägger till utrustning utanför grundpaketen. Självklart kan detta dock rättas till med lite envishet.
Här ser du tillbehören du kan köpa till din pool

 

4. ”Hur länge behöver jag vänta på min pool?”

Visbypools glasfiberpooler är en beställningsvara och inom säsong kan väntetiden därför vara lång – så var ute i god tid med er beställning av både pool och för säkerhets skull även tillbehör.

 

5. ”Vilka pooler kan jag välja mellan?”

Visbypool tillverkar fyra olika pooler i olika storlekar: Visbypoolen, Toftapoolen, Burgsvikspoolen och Klintehamnspoolen. Du ser hela sortimentet under fliken ”Produkter” i menyn.

 

7. ”Vad gör jag om olyckan är framme?”

Glasfiberpooler är enkla att laga om olyckan skulle vara framme och därför kan problem åtgärdas ganska snabbt. Poolen kan dessutom poleras och vaxas för att få önskat resultat.