Att bygga pool

Det finns mycket att tänka på när du anlägger din pool – och förutsättningarna varierar beroende på var du bor och hur du bygger. Här kommer några frågor som vi på Visbypool ofta får och våra svar på dem.

Vill du komma i kontakt med oss direkt? Ring på 020-950 950 eller klicka här 

1. ”Hur gör jag med förarbetet?”

Det är en klurig fråga att svara på i och med att markförhållandena varierar beroende på var i Sverige våra kunder bor. Vi brukar råda våra kunder att ta kontakt med sin lokala grävfirma som ofta har bra koll på marken i området. Man kan ofta klara sig med att singla padda och avsluta med markfrigolit om man har berg under den tänkta poolen, men om man känner sig osäker på underlaget är det en bra idé att gjuta en betongplatta. Vi är av den bestämda uppfattningen att markförhållandena är a och o för en pool som ska hålla i många år framöver.

 

2. ”Hur monterar jag en glasfiberpool?”

Viktigt att tänka på är att Visbypools glasfiberpooler inte är självbärande utan behöver stöd av en bärande konstruktion, både lodrätt och vågrätt runtom poolen. Glöm inte att även trappa, sittplatser och sidor behöver stöttning. Vid leverans gör Visbypool en bedömning av garanti, om privatperson eller företag byggt den bärande konstruktionen själv.

 

3. ”Ska jag tänka på något särskilt när jag köper poolutrustning?”

Tänk på att det kan uppstå förändringar i exempelvis flöde eller cirkulation när man väljer bort eller lägger till utrustning utanför grundpaketen. Självklart kan detta dock rättas till med lite envishet.
Här ser du tillbehören du kan köpa till din pool

 

4. ”Hur länge behöver jag vänta på min pool?”

Visbypools glasfiberpooler byggs för hand och är därför en beställningsvara. Inom säsong kan väntetiden därför vara lång – så var ute i god tid med er beställning av både pool och för säkerhets skull även tillbehör.

 

5. ”Vilka pooler kan jag välja mellan?”

Visbypool tillverkar sex stycken olika pooler i olika storlekar: Visbypoolen, Toftapoolen, Gothemspoolen, Burgsvikspoolen och Klintehamnspoolen. Du ser hela sortimentet under fliken ”Produkter” i menyn.

 

6. ”Går det att köpa en skräddarsydd pool?”

Alla Visbypools pooler är gjutna i form, men eftersom att glasfibermaterialet är så pass flexibelt kan det byggas om till önskade mått. Det är dock viktigt att tänka på att det kan förekomma skarvar i produkterna, vilket gör att skräddarsydda pooler inte kommer med någon retur-/ångerrätt.
Vill du veta mer om skräddarsydda pooler? Kontakta oss här!

 

7. ”Vad gör jag om olyckan är framme?”

Glasfiberpooler är enkla att laga om olyckan skulle vara framme och därför kan problem åtgärdas ganska snabbt. Poolen kan dessutom poleras och vaxas för att få önskat resultat.


Vill du ha hjälp att hitta rätt pool? Ring 020 950 950, chatta med oss eller använd formuläret nedan