Poolguiden - Att tänka på när du bygger pool

Det ska vara roligt att bygga och äga en pool. I dag är det både billigare och enklare att äga en pool än någonsin – men det är viktigt att inte tumma på kvaliteten eftersom att en pool ofta förväntas hålla i många, långa år framöver. Det finns några saker du bör ha koll på innan du blir poolägare. Vi har sammanställt dem i vår poolguide.

[ndnappseasyfaqs-4329]

Montering av din Pool

”Hur gör jag med mitt förarbete/grund till min pool”. Att svara på den frågan är ofta svårt, efter som vi alla bor på olika ställen i landet och då har olika markförhållande.

För att svara på den frågan är att man tar kontakt med sin lokala grävfirma som har bra koll på marken i ditt område. En liten lathund är, har man berg under den tänkta poolen så kan man klara sig med att singla padda och avsluta med markfrigolit. Om man känner sig osäker på sin mark så rekommenderas att gjuta en betong platta. Vi är av den bestämda uppfattningen att markförhållandena är a och o för en pool som ska förväntas hålla många år framöver.

Ovanmark

Viktigt att veta är att dessa glasfiberpooler ej är självbärande, utan behöver stöd av en bärande konstruktion runt om både lodrät och vågrätt runt om poolen, Så som trappa,sittplatser,sidor. Visbypool gör bedömning av garanti om privatperson eller företag har gjort den bärande konstruktion själv.

Installationsbild 1
Installationsbild 2
Installationsbild 3

Nedgrävd

Går du i tankar att gräva ner din pool, tänk då på att ha en gjuten platta med en markisolering innan du ställer dit din pool. Sedan så rekommenderar vi er till att återfylla med stenmjöl runt poolen. Samtidigt som du återfyller med stenmjöl så vattna stenmjölet så det packas ordentligt. Om det finns möjlighet,  fyll inte hela poolens höjd då du begraver både lampor och skimmer. Det bästa är att spara ca 30 cm eller mer från ovankant så du lätt kommer åt dina lampor och skimmer för en eventuell service.

Motering utav lampor,skimmer,inlopp och utlopp

Du vet väl att vi kan hjälpa dig att montera alla tillbehör på din pool, detta kan beställas ihop med din pool. Men vill man spara lite pengar så kan den händige ordna detta på egen hand. Det som krävs är hålsågar samt en sticksåg.

hålsågar

Led-lampor

Hål 92 mm

Knapp till lampor samt Bubblor

Hål 35 mm

Inlopp,Utlopp till pool

Hål 60 mm

Skimmer

Håltagning till skimmern görs lättast med en sticksåg med ett metallblad.

För att packningen skall passa som medföljer får man slipa på utsidan av poolen på glasfiber, slippa ner så pass att U-packning lätt går över glasfiber.

skimmer

Installation av tillbehör

Läs noga installationsmanualerna som följer med era tillbehör. Det som tillkommer och som behövs köpas på egen hand är följande

  • Poolslang 38mm
  • Slangklämmor ca 8st
  • Tätning ex PL400
  • 2 st övergång från 50mm till slanganslutning 38mm ( detta krävs om du köpt med en poolvärmepump )

El förberedelser

Det kommer att krävas att ansluta våra tillbehör till ett flertal eluttag, detta som kräver elanslutning är följande och det skiljer sig från vilken pool du väljer.

  • Lamporna
  • Uv-ljus
  • Sandfilterpump
  • Poolvärmepump
  • Elvärmare
  • Bubblor

3 Pooltips

Under tiden du väntar på leverans av din Visbypool kan du förbereda tomten på egen hand. I tre enkla steg kan du korta ner tiden från leverans till första simtag:

1. Förbered uppvärmningen. Uppvärmningen bör vara rätt dimensionerad för din pool för att du inte ska slänga onödiga pengar i sjön (eller ja, poolvattnet).

2. Investera i pooltäckning.
Håll din pool fri från löv, undvik att djur eller människor råkar falla i den och bevara värmen.
3. Bygg din pooltrappa. Genom att göra poolen lättillgänglig från huset eller trädgården gör du den mer användarvänlig och skapar en naturlig samlingspunkt för vänner och familj.

Vill du ha hjälp att hitta rätt pool? Ring 0771 910 910, chatta med oss eller använd formuläret nedan