Poolguiden - Att tänka på när du bygger pool

Det ska vara roligt att bygga och äga en pool. I dag är det både billigare och enklare att äga en pool än någonsin – men det är viktigt att inte tumma på kvaliteten eftersom att en pool ofta förväntas hålla i många, långa år framöver. Det finns några saker du bör ha koll på innan du blir poolägare. Vi har sammanställt dem i vår poolguide.

Pool Guiden 2019

Vad ingår i priset – egentligen?

Det sägs att snittpriset på ett poolköp sträcker sig upp mot 250 000 kronor inklusive alla tillbehör, vilket absolut inte behöver vara fallet. Det är därför viktigt att du planerar ditt poolköp noga och kollar upp vad olika leverantörer inkluderar i priset – och vad som kostar extra. Vi på Visbypool har valt att inkludera nödvändiga tillbehör samt frakt i våra poolpaket för att sträckan mellan köp och första simtag ska vara kort för våra kunder. Det enda som köpet behöver kompletteras med är uppvärmningen.

Placera poolen i söderläge

En pool är för många synonym med sol och värme, så för att få så många soltimmar som möjligt är det en bra idé att placera poolen i söderläge. Träd kan ge lä, men tänk på att skuggan kan vara ovälkommen när du lapar sol eller vill njuta av solnedgången med dina vänner – dessutom är det enklare att hålla poolen ren från löv och barr om du inte har höga träd i närheten.

En glasfiberpool håller i upp till 80 år

Det finns mängder av pooler som kostar ett par tusenlappar och håller någon säsong – men det är varken roligt för miljön eller plånboken i längden. Visbypool bygger samtliga pooler i glasfiber, vilket är ett flexibelt material med otroligt lång livslängd. En glasfiberpool tillverkas genom att lager av bland annat gelcoat och vinylester appliceras på en färdig ram. Processen tar cirka fyra dagar och när poolen är klar lyfts den ner från ramen och kan levereras hem till dig.

Du kan montera poolen själv

Om du är någorlunda händig kommer du att kunna stå för monteringen av din pool på egen hand. Visbypool levererar hem poolen till din tomtgräns och sedan väljer du själv om du vill gräva ner poolen eller bygga den ovan mark. Efter installationen behöver poolmiljön runtomkring göras iordning med trädäck eller stenläggning och trädgården återställas efter ingreppet. Behöver du monteringshjälp är det en bra idé att boka entreprenad i god tid, särskilt under sommarmånaderna.

Beställ din pool i tid

Många kommer på pooltankar när uteserveringarna öppnar och det är dags att planera sommarledigheten, men faktum är att det kan vara en bra idé att skaffa sin pool framåt hösten. Visbypool bygger pooler året runt och många kunder väljer att köpa sin pool efter semestern eftersom att montering och installation av poolen ofta kräver ett ingrepp på trädgården. Installeras den i stället efter sommarens sista grillkväll hinner trädgården hitta tillbaka till sin gamla form inför kommande badsäsong – och poolen står sedan redo när de första solstrålarna börjar titta fram igen.

3 Pooltips

Under tiden du väntar på leverans av din Visbypool kan du förbereda tomten på egen hand. I tre enkla steg kan du korta ner tiden från leverans till första simtag:

1. Förbered uppvärmningen. Uppvärmningen bör vara rätt dimensionerad för din pool för att du inte ska slänga onödiga pengar i sjön (eller ja, poolvattnet).

2. Investera i pooltäckning.
Håll din pool fri från löv, undvik att djur eller människor råkar falla i den och bevara värmen.
3. Bygg din pooltrappa. Genom att göra poolen lättillgänglig från huset eller trädgården gör du den mer användarvänlig och skapar en naturlig samlingspunkt för vänner och familj.

 

Behöver du rådgivning?