Vanliga frågor vid Poolbyggande

Utvald Bild Frågor och Svar

Har du köpt hus? En pool skulle inte bara förgylla de varma sommardagarna utan dessutom enligt statistiken även höja husets värde med nio procent. Men leverantörerna av swimmingpooler är många. Det finns fler byggmaterial än fingrar på händerna – för att inte tala om alla pooltillbehör som man kanske måste köpa med. Visbypool har stor erfarenhet av poolbyggande och tycker att det ska vara både enkelt, roligt och prisvärt att köpa en pool.

Här är fem vanliga frågor vi brukar få.


Kan jag ha en pool på min tomt?

Alla ska kunna njuta av ett dopp i en pool! Markunderlaget spelar dock förstås en stor roll när du vill bygga en pool. Stenigt underlag kan exempelvis försvåra bygget av en markpool, vilket gör att en ovanjordspool i så fall vore det bästa alternativet för dig. Visbypoolen som handbyggs på Gotland är tillverkad för att kunna monteras både ovan jord och nedgrävd i marken. Det gör att du kan köpa en bra pool som du trivs med utan att behöva kompromissa beroende på underlaget.

Vilken pool passar mig?

Innan du bestämmer dig för vilken swimmingpool du ska köpa behöver du fundera på vad du vill använda den till. Vill du kunna kläcka en kall och svalka dig tillsammans med kompisarna när solen gassar som mest på sommaren? Ska barnen lära sig simma i poolen? När vi bygger våra pooler ser vi till att kombinera avslappnat häng med lek och bus. Genom att bygga in sittdelar ger vi inte bara barnen en grundare del av poolen att springa, vila eller bara torka bort vattnet från ögonen på, utan även gott om plats för de vuxna att slappna av. Glöm inte att du även kan välja vilken färg du vill att din pool ska ha när du köper den hos Visbypool – eftersom att vi bygger alla våra pooler för hand kan vi skräddarsy den efter dina behov.

Var ska jag placera min pool?

Om möjligheten finns råder vi dig att placera din pool i söderläge, helst i lä och förstås utan för många höga träd runtom så att solen når dig när du tar dig ett dopp. Många väljer att bygga ett trädäck runtomkring sin pool för att kunna ställa fram någon solstol eller matbord. En trivsam poolmiljö är oslagbar för sommarmånadernas grillkvällar med nära och kära, eller bara för att ta ett glas vin tillsammans med någon man tycker om vid i solnedgången.

När kan jag ta mitt första dopp?

På Gotland tillverkas pooler på familjen Nyströms gård i Hörsne Smiss året runt, men den tydliga högsäsongen för poolköp sträcker sig mellan april och augusti. Många leverantörer köper in sina pooler från exempelvis Tjeckien och Polen, vilket gör att frakten ofta är dyr och dålig för miljön. Andra tillverkare erbjuder blixtsnabb leverans, men risken är stor att produkten blir en ”slit-och-släng-pool” som används en säsong och sedan behöver bytas ut. Leveranstiden av en Visbypool kan variera beroende på hur många pooler som vi har hunnit bygga när just du beställer din. Risken finns att du behöver vänta i några veckor, men anledningen till det är att alla pooler byggs för hand och att vi inte tummar på kvaliteten. Den som väntar på något gott kan se fram emot en pool som håller i många, långa år framöver.

Vilka pooltillbehör måste jag köpa till?

Det är upp till var och en vilka pooltillbehör man känner att man behöver. När man köper en pool från Visbypool ingår alltid sandfilter, uv-ljus, ledlampor och skimmer i priset, men många som vill kunna använda sin pool året runt väljer ofta att köpa till uppvärmning. Luft-vattenvärmepumpar är oslagbara när det kommer till uppvärmning av en pool och vi på Visbypool hjälper förstås mer än gärna till att hitta rätt uppvärmningssystem för dig. Andra användbara pooltillbehör är ett pooltäcke som kan förhindra olyckor, bevarar värmen och håller poolen ren när den inte används – och sedan ett år tillbaka har vi börjat bygga en stor vattenrutschkana i glasfiber som inte minst uppskattas av barnfamiljer.

Behöver du rådgivning?